Kiégett két Renault Zoe Ljubljanában

Az elektromos autó tüzekre mindenki felkapja a fejét, pedig a hagyományos autók sokkal gyakrabban lángra kapnak. Idén Magyarországon már 500 alkalommal riasztották autó tüzekhez a tűzoltókat, pedig még csak az év háromnegyede telt el.

Ezúttal Szlovéniában, Ljubljanában ütött ki tűz a Trdinova parkolóházban. A rendőrség a zurnal24.si kérdésére megerősítette, hogy a tűzben három elektromos autó sérült meg. A tűzoltók gyorsan megfékezték a tüzet. A mentés során személyi sérülés nem történt, de a kimenekített 7 személy közül megfigyelésre négy főt kórházba szállítottak.

Fotó: Gasilska brigada Ljubljana (Ljubljanai Tűzoltóság)

A helyi tűzoltóság felvételéről kiderül, hogy a három érintett jármű közül legalább kettő Renault Zoe volt. A három autó mellett parkolóház infrastruktúrája is károsodásokat is szenvedett, így az anyagi kár jelentős. A tűz okának részleteiről egyelőre nincs információnk, még azt sem tudjuk, hogy az autók töltődtek-e a parkolóházban.

A plugshare.com töltőmegosztó adatbázisa nem tartalmaz nyilvános töltőpontot az érintett parkolóházban, a környéken található azonban egy helyi autómegosztó szolgáltató irodája, melynek flottájában elektromos autók, Renault Zoe modellek is megtalálhatók, így az is elképzelhető, hogy az ő autóik voltak érintettek a balesetben.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.