2023-ban jön a tisztán elektromos Mini Countryman

Tisztán elektromos változatban és készül majd a 2023-ban várható következő generációs Mini Countryman, amelyről néhány kémfotó került fel néhány napja az internetre. Az erőteljes álcázás ellenére is nagyobbnak tűnik az autó, mint a jelenlegi Countryman, és a pletykák szerint nem csak úgy tűnik, hanem valóban jelentősen, 200 mm-rel nő az autó hosszúsága.

This slideshow requires JavaScript.

A Mini crossovere a várakozások szerint a BMW lipcsei gyárában készül majd, és sok közös vonása lesz a következő generációs BMW X1-gyel. Az elektromos változat fontos jellemzői, mint például az akkumulátor kapacitása, egyelőre nem ismertek, de minden bizonnyal nagyobb lesz a hatótáv a jelenleg is akkus elektromos változatban kapható Mini Cooper SE 235 kilométeres (WLTP ciklus szerint) hatótávjánál.

Címlapkép: motor1.com

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.