Érkezik a fűtött kormány a legolcsóbb Teslába is

Bár a Teslák alapvetően még az alap verzióban is jól felszerelt autók, van egy extra, ami ma már sok középkategóriás kocsiban is alap, vagy legalábbis választható opció, de az amerikai gyártó a belépő modellből kispórolta.

Vagy nem is?

Téli kényelem

A fűthető kormány talán elsőre egy extravagáns extrának hangzik, de aki nem fűtött, vagy legalább zárt garázsban tartja az autóját az valószínűleg nagyon tudja értékelni. Egy oldalról nyitott autóbeállóban, vagy a csillaggarázsban, egy hosszú téli éjszaka után kifejezetten fájdalmas tud lenni a hideg kormány. Én ilyenkor inkább kesztyűben vezetek, de az meg csúszik, nem ideális. Szóval 1 milliót nem ér, de ha alapból van, vagy pár tízezres extra, érdemes kormányfűtést is rendelni az autóba.

Már ahol lehet. Ugyanis a Model 3 – leánykori nevén Model 3 Standard Range + – és a Model Y belépő verzióiban nincs erre lehetőség. De ha minden igaz, nemsokára lesz.

Forrás: The Patato Family, Youtube

Azt már régóta rebesgetik, most pedig, a Tesmanian jelentése szerint egy kínai tulajdonos kérdésére, Grace Tao, a helyi Tesla leányvállalat igazgatóhelyettese megerősítette, hogy, akkumérettől függetlenül, minden 2021.01.01 óta Sanghajban, illetve 2021.03.31 óta Fremontban gyártott Model 3-ban benne vannak a fűtőszálak a kormánykerékben, csak ezeket eddig a nagyobb akkus, prémium felszereltségű autók tulajdonosai tudták használni. Most viszont, a télre készülve, a vállalat hamarosan elérhetővé teszi ezt mindenkinek egy soron következő szoftverfrissítéssel. Hogy ez pontosan mennyibe fog kerülni, azt még nem lehet tudni, de hasonló volt a helyzet a típus hátsó ülésfűtésénél is. Ez már a kezdetektől fogva benne van minden 3-asban, és a Standard Range/+ tulajdonosok 300 dollár, nagyjából 90 ezer forint fejében válthatták meg.

90 ezret valószínűleg nem ér meg a kormányfűtés, de ha nem szállnak el az árral, valószínűleg érdekes lehet sokaknak. Addig is, a kommentekben lehet szavazni, ki mennyit lenne hajlandó fizetni egy ilyen extráért.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.