Főoldal » elektromos autó » Rendelhető Németországban a legapróbb Opel

Rendelhető Németországban a legapróbb Opel

Megnyílt Németországban a rendelés az Opel Rocks-e tisztán elektromos meghajtású négykerekű motorkerékpárra, mely néhány speciálisan „opeles” dizájnelemét leszámítva nem más, mint az eredetileg a Citroën által bemutatott Ami átmárkázott ikertestvére. A 471 kilós mopedautó vezetéséhez mindössze AM kategóriás jogosítványra van szükség, így Németországban már 15 éves kortól lehet vele közlekedni, ebből kifolyólag pedig kiváló ismerkedési lehetőséget kínál az elektromobilitással már a fiatalok számára is.

Ráadásul 6 kW-nál is alacsonyabb teljesítményével, és 45 km/h-s végsebességével a tapasztalatlan autósoknak sem kell vért izzadniuk, hogy kordában tartsák a járgányt, 7,2 méteres fordulókörével, 2,41 méteres hosszával, és (visszapillantó tükrök nélkül) 1,39 méteres szélességével pedig kifejezetten ideális a belvárosi bolyongáshoz. Az 5,5 kWh-s akkuja 3,5 óra alatt feltölthető hagyományos háztartási konnektorról, a jármű hatótávolsága teljesen töltött akkuval 75 km a WLTP szerint.

A Rocks-e alapváltozata 7990 euróba kerül, de két másik kivitelben (Rocks-e Tekno, Rocks-e Klub) is kapható 8790 euróért. Ezek elsősorban a stíluselemekben, digitális funkciókban, és néhány tárolórekeszben különböznek.

A megrendelt példányok kiszállítása a kereskedésekbe az év végén indul.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.