Főoldal » elektromosautó-töltés » Nyáron megnyílik az Audi új töltőközpontja

Nyáron megnyílik az Audi új töltőközpontja

Immár három hónapja működik kísérleti fázisban az Audi legelső, innovatív koncepciót felvonultató töltőközpontja Nürnberg városában, ahol összesen hat, egyenként 320 kW csúcsteljesítményű töltőponthoz férhetnek hozzá a villanyautósok. A töltőközpont kialakításában az az újdonság, hogy tetszőlegesen kombinálható moduláris kockákból áll, amelyek 2-2 töltőt tartalmaznak, és akár néhány nap alatt le lehet őket telepíteni, vagy elbontani. Az ingolstadti vállalat a múlt heti éves konferenciáján bejelentette, hogy hamarosan megnyílik a második ilyen központ.

Az új állomást idén nyáron helyezik üzembe Zürichben, de német sajtóértesülések szerint más kialakítást kínál majd a nürnbergi állomásnál. Itt csak két kockát, azaz négy töltőpontot telepít a cég, és nem rendez be várótermet az emeleten. A legnagyobb töltési teljesítmény viszont marad 320 kW. Marcus Duesmann, az Audi vezérigazgatója elmondta, hogy a projekt nagyon sikeres, több mint 2000 töltés történt az első állomáson. A nürnbergi és a zürichi töltőközpontokon kívül további állomások is lesznek, de azokról egyelőre nincs információ.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.