Magyarországon is rendelhető a Mercedes üzleti limuzinja, mutatjuk az árakat

Hazánkban is megkezdődik a Mercedes-Benz legújabb, tisztán elektromos meghajtású modellje, az EQE forgalmazása, amelyben a német prémium márka az EQS luxusautó megoldásait csomagolta át felső-középkategóriás formába. Az üzleti limuzint elsőként két változattal dobják piacra, az EQE 350+ alapára 28.703.000 forint, a Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC pedig 41.816.000 forintnál kezdődik.

A 350+ típus teljesítménye 215 kilowatt (292 lóerő), csúcsnyomatéka 530 newtonméter, a villanymotor a hátsó tengelyt hajtja. Nulláról száz km/h-ra 6,4 másodperc alatt gyorsul, a hivatalos, WLTP-szerinti hatótávolsága pedig 639 kilométer. Az ideális felszereltség összeállításában az Advanced, Advantage, Premium és Premium Plus csomagok segítik az ügyfeleket.

Az AMG változatba 350 kW (476 lóerő) összteljesítményt építettek be a mérnökök, így a 100 km/h-s sprintet akár 4,2 másodperc alatt is teljesítheti az autó az összkerékhajtású rendszerével. Hatótávolsága a WLTP szerint 532 km. Ez a típus egyedi megoldásokat kínál a hajtáslánc, futómű, fékek, hangok, valamint a külső és belső kialakítás tekintetében egyaránt.

Az alapfelszereltséghez tartozik a hátsókerék-kormányzás, mely akár 3,6 fokos elfordulással fokozza a menetdinamikát. Aki a szériaként felszerelt stílusjegyeknél vadabb látványelemekre vágyik, az opcionálisan választhatja az AMG Night csomagot plusz 281.940 forintért fekete és sötét króm elemekkel, vörös féknyergekkel, és szénszálas díszítőelemekkel. Opcionálisan aerodinamikailag optimalizált, 20 és 21 colos AMG könnyűfém keréktárcsák is kérhetők, valamint a teljes műszerfalat lefedő MBUX Hyperscreen is az extrák között szerepel.

A kereskedésekbe áprilisban érkezik a modell.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.