Főoldal » elektromosautó-töltés » Győr után a sormási Supercharger állomás is bővül

Győr után a sormási Supercharger állomás is bővül

A Tesla nagyon komolyan veszi a felkészülést a következő években a régiónkba érkező Teslákra. Tavaly felbővítették a miskolci, debreceni és szegedi állomásokat, majd 250 kW-os csúcsteljesítményre képes V3-as oszlopokkal egészítették ki a fóti és a törökbálinti helyszíneket, a munkát pedig idén egy teljesen új töltőhubbal koronázták meg Szigetszentmiklóson, ahol néhány hete 12 db max. 250 kW-os oszlop várja a Tesla tulajdonosokat. Szép és jó – mondták sokan -, de a Győr mellett az egyik autópálya pihenőben lévő 4 db V2-es oszlop már nagyon nem tudja tartani a lépést az igényekkel. Ezt valószínűleg látták a Teslánál is, és néhány hete nekiálltak a helyszín megújításának. És ha már minden helyszín megújult, akkor nem maradhatott ki a megújulásból az M7-es autópálya horvát határhoz közeli szakaszán, Sormás mellett üzemelő állomás sem.

(fotók: Villanyautosok.hu olvasó)

A napokban ott is elindult a fejlesztés, így a 2017 decemberében átadott 4 db V2-es oszlop mellé 8 db V3-as is kerül, amik ha a teljesítménybővítés is megérkezik, akkor akár jövő héttől az autósok rendelkezésére állhatnak.

Győrben a ma reggeli fotók szerint már áll mind a 10 db új oszlop, és a bekötéseken dolgoznak.

(fotók: Biró Balázs)

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Antalóczy Tibor

A Villanyautósok.hu alapítója és főszerkesztője, e-mobilitás szakértő. 2014 óta elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.