Főoldal » elektromos autó » Közös elektromos kisteherautót mutatott be a Toyota, a Suzuki és a Daihatsu

Közös elektromos kisteherautót mutatott be a Toyota, a Suzuki és a Daihatsu

A Suzuki, a Daihatsu és a Toyota bemutatta a közösen kifejlesztett tisztán elektromos miniteherautóját Japánban a széndioxid-semlegesség eléréséhez tett erőfeszítéseket bemutató kiállításon, melyet a Japán Autógyártók Szövetsége és a G7 közösen szervezett.

A három vállalat közösen fejlesztette ki a mini-haszonjárművek alapját adó BEV-rendszert. Az együttműködés keretében a Suzuki és a Daihatsu kisméretű autók gyártásában meglévő tapasztalatait, a Toyota pedig az elektromosításban megszerzett technológiáját adta.

A járműveket a Daihatsu gyártja majd, de mindhárom gyártó kiadja a saját változatát még a 2023-as pénzügyi évben. Az elektromos kisteherautók hatótávja az ígéretek szerint 200 km körül alakul majd.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.