Főoldal » elektromos autó » elektromosautó-akkumulátor » Újabb akkumulátorgyártó tervez Magyarországgal

Újabb akkumulátorgyártó tervez Magyarországgal

Magyarországi akkumulátorgyár építése is szerepel a Sunwoda tervei között. A kínai cég a világ 9. legnagyobb elektromos járművekhez akkumulátorokat gyártó vállalata.

Az SK IE Technology bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Sunwodával a cég globális ügyfélkörének bővítésével kapcsolatban. Az SKIET kínai Changzhou gyáregységben készülő szeparátorokat szállít majd a Sunwoda számára. A Sunwoda többek között a Geely, a Dongfeng, a Volvo és a Volkswagen számára szállít akkumulátorokat.

Az SKIET és a Sunwoda vezetői, képviselői az SKIET szeparátorgyárában (Fotó: SKIET)

A két vállalat között nem egy egyszerű beszállítói szerződésről van, arról is megállapodtak, hogy a jövőben aktívan kommunikálnak majd technológiai, minőségi és ár-versenyképességi kérdésekről, valamint közép- és hosszú távú stratégiai együttműködési kapcsolatot kívánnak kiépíteni. Nem csak Kínában, más országokban is folytatni kívánják az együttműködést.

Fotó: Sunwoda

A SKIET gyárai Dél-Koreában, Kínában és Lengyelországban helyezkednek el, és a cég fontolgatja az észak-amerikai piacra történő belépést.

Az 1997-ben alapított Sunwoda 2008-ban lépett be az elektromos jármű akkumulátorok piacára, globálisan a kilencedik, Kínában az ötödik legnagyobb akkumulátor gyártó. A Sunwoda éves akkugyártási kapacitása jelenleg 40 GWh, melyet 2025-re 138 GWh-ra terveznek növelni, amelyhez terveik között szerepel egy magyarországi üzem építése is.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.