Főoldal » elektromos autó » Mexikóban fog villanyautót gyártani a Hyundai és a Kia

Mexikóban fog villanyautót gyártani a Hyundai és a Kia

Samuel Garcia, a mexikói Nuevo León kormányzója Twitteren bejelentette, hogy a Kia egymilliárd dolláros beruházással bővíti a mexikói államban található üzemét, hogy az alkalmas legyen két tisztán elektromos modell gyártására. A Nuevo Leónban található Kia gyár 2016 májusában kezdte meg működését, kapacitása éves 400.000 jármű, és mintegy 3000 embernek ad munkát. A megosztott fotók alapján az egyik modell a Kia EV9 lehet, bár a koreai gyártó ezt egyelőre nem erősítette meg.

A beruházás okai között valószínűleg fontos szempont, hogy az Egyesült Államok aktuális elektromos járművek vásárlását ösztönző támogatásra való jogosultság feltétele a helyi gyártás, így a lépést követően a Mexikóban gyártott modellek ára is csökkenthető lesz majd a , a 7500 dolláros adójóváírással.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.