Főoldal » elektromos motor » Elektromos vintage trike-ot valakinek?

Elektromos vintage trike-ot valakinek?

Az elektromos rollerek és kerékpárok folyamatosan növekvő népszerűsége az egész világon egyre jobban megdolgozza a személyes mobilitásban érdekelt cégek tervezőinek fantáziáját. A buliból a török Lámpago sem akart kimaradni és bár a cég neve alapvetően villámot jelent, legújabb üdvöskéjüktől a nagy sebesség igencsak távol áll, viszont az biztos, hogy szemet gyönyörködtető darab.

forrás: Rideapart

Stílusjegyeit tekintve a Lámpago elsőre leginkább egy oldalkocsis Vespara hasonlít, csak itt az utas a hagyományos triciklikhez hasonlóan nem oldalt, hanem a sofőr mögött, kissé megemelt pozícióban helyezkedik el. Tojás formájú, kerekded, áramvonalas kialakítása, első kerek lámpája inkább retró dizájnra emlékeztet.

forrás: Rideapart

A Lámpagonak egy első és két hátsó kereke van. A beszállást mindkét oldalon ajtók segítik és mivel semmilyen zárt felépítménnyel nem rendelkezik, így robogónak minősül, vagyis a bukósisak használata kötelező.

forrás: Rideapart
forrás: Rideapart

A jópofa háromkerekű végsebessége 45 km/h-nál van korlátozva, ami felveti a kérdést, hogy pontosan ki lehet a célcsoport. Európában A1, vagy AM kategóriás jogosítvánnyal lehet használni.

A hajtásért egy 1000 Wattos motor felel, ami a hátsó kerekeket hajtja és amit egy 60 V-os, 30 Ah-s akkumulátorcsomag szolgál ki. A gyártó állítása szerint ezzel a csomaggal a hatótáv 40-72 km között alakul használattól és terheléstől függően, ami akár 200 kg is lehet. A teljes feltöltési idő mindössze 3 óra.

forrás: Rideapart

Oldalról jól látszik, hogy a mókás trike-ot 10 hüvelykes ötvözött felnis kerekeken gurul és pótkerék is jár hozzá. A felszereltség részeként akár plexit, valamint anyagában és mintájában a belső dizájnhoz illeszkedő csomagtáskát is kaphatunk. A műszerezettség teljesen digitális, még hőmérőt is találunk a műszerfalon, a világításért pedig LED lámpák felelnek. Az innovatív Lámpago tehát a modern funkciókat és rendszereket kombinálja a kézműves vintage stílussal.

Forrás: Lámpago

Az e-trike-ot összesen 9 különböző színvariációban rendelhetjük majd meg. Ivory White (Elefántcsontfehér), Ocean Blue (Óceánkék), Sunrise Yellow (Napfelkelte Sárga), Lake Cyan (Tó Cián), Stormy Grey (Viharszürke), Desert Gold (Sivatagi Arany), Volcano Red (Vulkánvörös), Forest Green (Erdei Zöld) és Sunset Pink (Naplemente Rózsaszín). A felhasználóknak továbbá lehetőségük lesz a karosszéria és a textil színek szabad testreszabására is, így rendkívül személyre szabottá tehetik a vagány kis háromkerekűjüket.

Az árakról egyelőre nincsenek információk, de addig is az e-katalógus pdf formában ITT érhető el!

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Zvara Szabolcs

Hiszek abban, hogy a legkisebb tettnek is lehet óriási hatása ezért villanyautót használok, amit napelemről töltök. Igyekszem a háztartást műanyagmentesíteni, a hulladékot szelektíven gyűjteni, az elhasznált dolgokat újra felhasználni és amit lehet a saját kertben megtermelni. Jó érzés tudni, hogy ez nem csak nekem számít, ezért csatlakoztam a Villanyautósok.hu csapatához.