Főoldal » zöld rendszám » Újabb településen ingyenes a parkolás zöld rendszámmal

Újabb településen ingyenes a parkolás zöld rendszámmal

Az elmúlt években sorozatosan számoltunk be azokról a városokról, ahol megszűnt a zöld rendszámos járművek parkolási kedvezménye. 2022 év elejétől nagyjából felére csökkent azoknak a magyar településeknek a száma, ahol a parkolási díj elengedésével támogatják a környezetkímélő mobilitást.

Ebben a negatív környezetben különös öröm egy új települést hozzáadni a listához, akkor is, ha nem egy nagyvárosról van szó.

Kékestetőre látogattunk az elmúlt hétvégén, ahol behajtáskor parkolóőr szedi a személyautók számára 700 forintos napidíjat, melyet a hét minden napján, 8 és 18 óra között kell fizetni.

A bejáratnál kihelyezett táblán nem jelezték a kedvezményt, de mikor a pénzt nyújtottam, a személyzet tájékoztatott, hogy zöld rendszámmal nem kell fizetni.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.