Háromkerekű elektromos roadster

Az itthon nem túl ismert Vanderhall egy háromkerekű hobbi autókat gyártó Amerikai vállalat. A cég kínálata eddig egy Laguna illetve egy retrósabb Venice nevű modellből állt, melyeket egy 1,4-es turbós motor hajt. Most az utóbbiból mutattak be egy teljesen elektromos változatot Las  Vegasban, Thomas Alva Edison-ra emlékezve, Edison néven.

Az autó saját tömege 635 kg, amely autós szinten – főleg elektromos autók között – könnyűnek számít. De ahogy a képeken is látszik nem egy kompakt családi autó, de kettő embernek szórakoztató jármű lehet. A kocsi hossza kicsit több mint 3,5 méter és magassága is csak 1,1 méter. A hatalmas 18″ kerekek, amelyek eléggé mutatósak, de rosszabb utakon valószínűleg a lelkét is kirázzák az embernek. A sajtóképeken ugyan csak feketében láthatjuk az új modellt, de a benzines társaihoz hasonlóan valószínűleg később más színekben is elérhető lesz.

Az Edisonnak az első kerekeinél helyezkednek el az egyenként 90-90 lóerős villanymotorok. A 96 km/h -t 4 másodperc alatt éri el a kocsi, ami ilyen súly mellett nem is meglepő. A végsebessége körülbelül 168 km/h, ami egy ilyen alacsony autóban biztos félelmetes lehet. Akkumulátorból egy 30 kWh-sat kapott, amely a gyártó szerint egy feltöltéssel ~320 km re lehet elegendő.

EZT OLVASTAD MÁR?  600 km hatótávú elektromos autót ígér a Volkswagen
A belseje teljesen retró hangulatot kelt

Az Edison nettó 35 ezer dollárba, vagyis nettó 9 millió forintba fog kerülni, ami nem is sok az olcsóbb benzines 30 ezer, illetve az exkluzívabb Laguna 50 ezer dolláros árát nézve. A Vanderhall új modelljére jelenleg előrendelést lehet leadni, de a tervek szerint az első példányokat már 2018. második negyedévében át tudják adni.

Elektromos autót használsz?