Működik az első hódmezővásárhelyi e-töltőállomás

Egy hete telepítették, ma pedig bekapcsolták Hódmezővásárhely első elektromos autó töltőjét. Az Nemzeti Közművek (NKM) Mobiliti programjának keretében kiépített váltakozó áramú (AC) töltőállomás a Type2-es aljzatokon keresztül egy időben két autó töltésére képes. A maximális töltési teljesítmény mindkét csatlakozó esetén 22 kW, bár az autók többsége a rendelkezésre álló három fázisból csak egyet tud kihasználni. A töltővel mind a Type1-es (japán gyártmányú) és a Type2-es (európai gyártású) autók tölthetők, de a töltéshez a többi ilyen töltőhöz hasonlóan itt is szükség van egy Type2-Type1 vagy Type2-Type2 kábelre. A töltő a nap 24 órájában elérhető, és az autó csatlakoztatása után automatikusan indul.

(fotók: Polgár András)

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.