Audi és a Porsche közös villanyautó platformot fejlesztene

A Porsche és az Audi – amelyek a Volkswagen csoport tagjai – a hírek szerint közös elektromos autó platformot fejlesztenek – közölte a Reuters.

Az egyik fő ok a közös platform fejlesztésnek, hogy alacsonyabban lehet tartani a fejlesztési költségeket. „Ha mindkét cég önálló platformot fejlesztene, a költségek 30 százalékkal magasabbak lennének” – nyilatkozta Oliver Blume, a Porsche vezérigazgatója. Hozzátéve azt is, hogy az Audi 550 a Porsche pedig 300 fejlesztőt foglalkoztat a projekthez.

Az Audi Q8-ból minden bizonnyal készül valamilyen elektromos verzió

2021-ben pedig több elektromos modell is érkezhet a két gyártótól, a tervek szerint az Audi két szedánt és két városi terepjárót dobna piacra, a Porsche pedig csak annyit közölt, hogy az új villanyautói abban a gyárban készülnek majd ahol a jelenlegi Macan SUV is készül, bár ez nem azt jelenti, hogy ebből a modellből várható teljesen elektromos változat.

Ezzel a stratégiával akár a vásárlók is jól járhatnak, mert így egy-egy villanyautó ára radikálisan alacsonyabb lehet ha a fejlesztésre szánt költség kevesebb. Továbbá pedig még több fajta elektromos modellt tudnának kiadni a gyártók.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?