Megérkezett a Mercedes elektromos furgona

A Mercedes-Benz bemutatta az új Sprintert Duisburgban, ami most először kapható lesz teljesen elektromos változatban is. Az elektromos furgon az eSprinter nevet kapta, a hajtást pedig az eVitotól örökölte. A hatótáv 150 és 200 kilométer között van, attól függően, hogy három vagy négy akkumulátor pakk van az autóban. A villanyfurgont a Mercedes egyértelműen a városi használatra szánja, ahol egyetlen komoly ellenfele a Nissan e-NV200, amely egy fokkal kisebb mint a Mercedes villanyautója.

A harmadik generációs Sprinter 1700 különféle variációban lesz kapható, amelyből hossz, magasság és felépítmény alapján lehet választani. Természetesen az új elektromos változat mellett kapható lesz hagyományos dízelmotorral is. Az eSprinter 2019 elején lesz kapható, amely biztosan sokkal drágább lesz mint a 6 milliós alapárért kapható Sprinter áruszállító.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?