Egyre több az alternatív hajtású Toyota

A Toyota volt a egyik legelső autógyártó vállalat akik a részben elektromos hajtást (más néven hibrid) először alkalmazni kezdték. Nekik köszönhető a hibrid hajtás népszerűsége is. Ezek alapján nem meglepő, hogy a részben elektromos autó kategóriában rekord szintű eladásokat teljesítenek.

Szatosi Ogiso a Mirai bemutatóján (forrás: Toyota)

Tavaly az előző éves szintet is sikerült túlszárnyalnia a gyártónak, 8%-kal több alternatív hajtású autót értékesítettek, mint egy évvel korábban. Ez számokban kifejezve azt jelenti, hogy 2017-ben 1,5 millió, összesen pedig már 11.5 millió hibrid és plugin hibrid autót sikerült eladnia a Toyota konszernek. Ezeknek az autóknak köszönhetően 90 millió tonna szén-dioxiddal kevesebb lett a kibocsátás, mint ha ugyanennyi benzines autó került volna forgalomba.

A C-HR crossover-ből is kapható hibrid hajtású kivitel

A Toyota „Környezetvédelmi Kihívás 2050″ nevezetű terve szerint 2030-ra évi 5,5 millió alternatív hajtású autót kell értékesíteniük. Ehhez kapcsolódóan a 2020-as évek elejére tíz tisztán elektromos modellt mutatnak be, 2025-től pedig minden egyes modelljüknek lesz már elektromos hajtással ellátott változata is.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?