A Genfi Autószalonon mutatkozhat be a Renault Zoe R110

Január végén felröppent a híre, hogy a Reanult Zoe még ebben az évben kaphat egy megújított változatot. A pletykák szerint az R110 egy erősebb motorral és kissé átalakított külsővel érkezne júliusban, az viszont bizonytalan, hogy egy jobb akkumulátor és megnövekedett hatótáv is járna-e a villanyautóhoz. Az új Zoe híre egyre biztosabbnak látszik, és bár a Renault még nem erősítette meg hivatalosan, az Autocar információi szerint hamarosan, mégpedig a Genfi Autószalonon sok más elektromos autó mellett Európa legjobban értékesített villanyautójának legújabb változata is kiállításra kerül.

A brit autós magazin szerint a Zoe R110 egy 107 lóerős villanymotorral érkezik, ami 16 lóerővel több, mint amire a mostani R90 motorja képes. Az R90-essel ellentétben Nagy-Britanniában az autó nem lesz elérhető a belépő szintű Expression változatként, csupán a drágább Dynamique Nav és Signature Nav felszereltségi szinttel, amelyekhez 16 colos kerekek, automata Renault kártya, valamint automatikus fényszórók és ablaktörlők is járnak alapfelszereltségként. Hogy a hatótáv a jelenlegi NEDC szerinti 400 kilométerről növekedni fog-e, arról továbbra sincs hír, mint ahogyan az autó áráról is korai lenne találgatni, habár feltételezhető, hogy a nagyobb teljesítmény miatt egy kissé drágább lesz, mint a jelenleg futó változat.

EZT OLVASTAD MÁR?  Országos elérésű találkozóvá hízott a gyenesdiási villanyautós családi nap

A Renault Zoe továbbra is tartja vezető pozícióját az európai villanyautó eladási listán, összesen 30 134 értékesített darabbal 2017-ben, ám a villanyautó sikerét tovább fokozza a jó néhány díj, melyet az autós magazinok ítéltek neki megnyerő megjelenése, hatótávja, és relatíve alacsony ára miatt. A verseny azonban a Zoe árkategóriájában is kezd izgalmassá válni, ugyanis az új Nissan LEAF mellett komoly vetélytársak lehetnek a Peugeot és az Opel hamarosan érkező villanyautói is.

Autok:

Elektromos autót használsz?