Elektromos autók: Európa lenyomja az USA-t

Az elektromos autók világához kapcsolódó statisztikákkal foglalkozó EVVOLUMES.COM összesítette a világ 3 területén eddig értékesített elektromos (EV, PHEV) autókat. A számok, melyek a 2018-as értékesítési volumeneket mutatják, nem meglepő módon a kínai, japán és dél-koreai piacok által dominált Ázsiát hozzák ki győztesnek, csaknem 1,3 millió járművel. A statisztika érdekességét az Európa által elfoglalt második hely jelentheti, az Öreg Kontinens közel 15%-ot ver a világ legnagyobb gazdaságával büszkélkedő USÁ-ra.

A kép árnyaltabbá akkor válik, ha külön kezeljük a teljesen elektromos hajtású és a hibrid hajtású autókra vonatkozó számokat.

  • Elektromos autók: Ázsia előnye behozhatatlan, az USA és Európa csatájában az amerikaiak egy hajszállal jobban állnak.
  • Hibrid autók: Ázsia itt is vezet (csaknem annyi hibridet adtak el itt, mint az USÁ-ban elektromos járműből összesen), azonban Európa vitathatatlanul az USA előtt jár ebben a kategóriában.


(x)

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?