Csütörtök este 11 – új Tesla bejelentés várható

A legújabb Twitter balhé által nem elrettentve Elon Musk ma hajnalban ismét telefont ragadott és 3 rövid üzenetben beharangozta: holnap, magyar idő szerint este 11-kor új Tesla bejelentést kapunk.

Senkit ne tévesszen meg a fenti Tweetekben látható Elon „Tusk” azaz „agyar” név, a kis mamut ikon melletti kék pipa mutatja, hogy ez bizony Musk hivatalos fiókja, csak vicces kedvében van a Tesla vezére.

A fenti üzenet eléggé kriptikus, de azért pár kapaszkodónk van. Mivel kaliforniai idő szerint du 2-ről van szó, ami a keleti parton du 5, ezért az biztos, hogy tőzsde zárás utánra rakták a bejelentést. Tehát jelentős dologról lehet szó, ami befolyásolhatja a cég részvényeit.

A múltban amikor be vagy kivezettek egy új aksi méretet, változtattak valamit a felszereltségen, vagy az árakon, annak nem kerítettek ekkora feneket, nem volt ilyen „teaser” Elontól, csak kiadtak egy közleményt vagy akár anélkül egyszerűen frissítették a Tesla oldalát – úgyhogy ez is arra utal, hogy jelentős dolog lehet a bejelentés hátterében.

Az egyik lehetséges opció a Model Y premierje, de ez ellen több dolog szól. Egy ilyen bemutatóhoz már hetekkel korábban kiküldik a meghívókat a sajtónak és a vendégeknek is. Ráadásul, egy túl korai bejelentéssel azt kockáztatnák, hogy sok Model 3 vásárló kivárna, és akár 1 évvel is eltolná az autócserét. Ez bevételkisesé a Teslának – idén mindenképp.

Hasonlóképp a Tesla Pick-up is valószínűleg később és majd vagy külön eseményen, vagy a Model Y-nal együtt mutatkozik be.

Sokkal valószínűbb a következők egyike:

  • Model 3 Standard Range aksi
  • Autopliot HW3 gyártás kezdete, esetleg demo az önvezetésről
  • Supercharger v3 premier

Szívesen várjuk olvasóink tippjeit is alább a kommentekben és természetesen csütörtök este beszámolunk a hírekről itt a Villanyautosok.hu oldalain.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.