Musk szerint 200 000 dollárt ér majd egy önvezető Tesla

Néhány hete beszámoltunk Elon Musk Twitter üzenetéről, amelyben arról írt, hogy amint megvalósul a teljes önvezetés, jelentős áremelkedésre számíthatunk. Most újabb Twitter üzenetváltás jelent meg a témában, ahol már konkrét számokat is említett Musk, szerinte egy Tesla piaci értéke 100 000 és 200 000 dollár között várható a teljes önvezetés megvalósítása után.

Musk jelentős áremelkedést mutató számai azon alapulnak, hogy amikor a teljes önvezetés megvalósul, a Tesla tulajdonosok autói robotaxiként üzemeltethetők, amivel az autó jelentős bevételt termel majd a tulajdonosának.

Egy másik üzenetből azt is megtudhattuk, hogy a tervek szerint százalékos díjat számol majd fel a Tesla azért, hogy az autók a robotaxi flotta részeiként működhessenek.

Az alábbi videóban Musk a 2020-ra tervezett robotaxi rendszert ismerteti.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.