Kobaltmentes akkut jelentett be az SVOLT

Az SVOLT nevű kínai akkumulátor gyártó, amely a Great Wall vállalatból vált ki, tegnap először egy európai gyár építését jelentette be, majd komoly előrelépésekről tett bejelentést az akkumulátor technológia területén is. A businesswire.com információi szerint Pekingben egy rendezvényen bejelentette a kobaltmentes lítium-ion akkumulátor cella (NMx) és a négyelemes lítium-ion ​​akkumulátor cella (NCMA) kifejlesztését, melyek biztonsági és költség szempontból új irányt jelenthetnek az akkumulátorgyártásban.

Az SVOLT vezérigazgatója kobaltmentes cella kifejlesztését jelentette be

A rendezvényen Yang Hongxin, az SVOLT vezérigazgatója elmondta, hogy az NMx akkumulátor cella tulajdonságait tekintve versenyképes az NCM811 cellával, miközben az anyagköltsége 5 – 15%-kal, a cellák egységköltsége pedig akár 5%-kal alacsonyabb lehet. További részleteket, így a felhasznált anyagokat, azok arányát, vagy a piaci megjelenés várható idejét nem említették.

Az NCMA cella az SVOLT szerint nemcsak ciklusszámban képes felülmúlni az NCM811 cellákat, de jobb hőállósággal is rendelkezik, valamint biztonságosabb is lehet, ami nagyobb kapacitást és hosszabb élettartamot biztosíthat a végterméknek. Az NCMA celláról sem közöltek részleteket, így nem ismert az alumínium tartalom és az sem, hogy mekkora a kobalt aránya az új NCMA cellákban.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.