Különleges díszítéssel rendelhető a Nissan LEAF

Minden idők egyik legnépszerűbb tisztán elektromos autója különleges kiadással ünnepli tízéves pályafutását a világ első tömeggyártott modelljeként: a Nissan LEAF10 egy új színkombinációt és előkelő karosszériadíszítést vezet fel a palettára. A japán autógyártótól nem idegen, hogy elektromos autóját időnként átdolgozza – a LEAF-et láttuk már például nyitott tetővel is, ahhoz képest a mostani verzió kevésbé radikális látványvilágot hozott, de cserébe megvásárolható, és még februárban megérkezik az európai kereskedésekbe.

A LEAF10-et tradicionális Kumiko mintázat borítja a visszapillantó tükrökön, tetővonalon, és a csomagtartón, a Nissan elmondása szerint a dizájnnyelvezet a japán szokásokat, és az Ariya elektromos crossovert is megidézi. A brit piacon két festésopcióval lesz elérhető az autó, a Pearl Black Metallic a standard, de választható a vadonatúj kéttónusú Ceramic Grey és Pearl Black opció is. A LEAF10 alapfelszereltségéhez tartoznak a 17 colos felnik a dinamikusabb megjelenés kedvéért. A járműben beépített 4G és In-Car Wi-Fi biztosítja az összekapcsolhatóságot, ami a NissanConnect Services mobiltelefonos applikáció egyéb szolgáltatásai mellett teszi izgalmasabbá az utazásokat. A hajtásrendszeren nem módosított a Nissan.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.