Főoldal » elektromos autó » Bejegyezték a Teslát Magyarországon

Bejegyezték a Teslát Magyarországon

Olvasóink talán még emlékeznek rá, hogy már évek óta nyomon követjük a Tesla kelet-európai terjeszkedését, és igyekeztünk kisakkozni, mikor nyílhat a magyar szerviz és bolt.

Legutóbb december közepén foglalkoztunk a témával, amikor megjelentek az álláshirdetések a budapesti helyszínre, most pedig újabb lépéssel kerültünk közelebb a nyitáshoz.

Tesla Hungary Kft.

Hazánkban már van független autókereskedés és lízingcég is, amely saját maga importálja a kaliforniai márka autóit, illetve egy ideje a Tesla hivatalos weboldalán „Other Europe” alatt már Magyarország is megtalálható, így közvetlenül is rendelhetünk autót – ha nem bánjuk a hollandiai átvételi helyszínt. A hazai tulajdonosok legnagyobb nyűgje viszont talán mégsem ez volt, hanem az, hogy nincs itthon hivatalos márkaszerviz, Ausztriába kell hordani, vagy rosszabb, trélerrel vinni az autót, ha valami nagy galiba van vele. A magyar leányvállalat indulásával nem csak a szervizprobléma oldódik majd meg, de az autók is olcsóbbak lehetnek, hiszen nem kell egy közvetítőcég költségét is kifizetnünk az autó árával.

Most egy lépéssel közelebb kerültünk ehhez, mivel, Tesla Hungary Kft. néven, hivatalosan is bejegyezték a cég magyar képviseletét.

Forrás: Opten

Az Opten céginformációs adatbázis egy Csörsz utcai címet jelöl, ami egy a MOM Park melletti épületet jelent, de információink szerint ez egyelőre csak az ügyvédi iroda címe, amely az autógyártó magyar megjelenését intézi.

Ha majd lesz közelebbi információnk róla, hogy pontosan hol nyílik Budapesten a szalon és a szerviz, akkor megírjuk azt is. A Teslánál gyakori, hogy a szalon egy belvárosi helyszínen, vagy egy plázában kap helyet, a szerviz pedig ettől függetlenül lehet akár a külvárosban is, úgyhogy kíváncsian várjuk itthon milyen helyszínt választanak.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.