HALLASSUK A HANGUNK!

Írd alá Te is a GEVA (Global EV Alliance) nyilatkozatát!

Egyetlen bejelentéssel megtriplázódott a Ford töltőhálózata

A Ford Mustang Mach-E csak jelentős késéssel érkezik az európai piacokra, de a várakozás ideje alatt legalább folyamatosan bővül az a töltőhálózat, amit az autógyártó ügyfelei egyetlen töltőkártyával igénybe vehetnek majd. A Ford a napokban bejelentette, hogy bővíti régóta fennálló együttműködését a BP-vel, és a Ford Pass szolgáltatásához adta a korábban Chargemaster Polar néven ismert nyilvános töltőhálózatot. A világ egyik legnagyobb olajcége által fenntartott BP Pulse néven futó nyilvános hálózat az Egyesült Királyság egyik legnagyobbika, így a közlemény mintegy 6500 új töltőpontot jelent az elektromos Mustang vásárlói számára, 9500-ra növelve a Ford Pass eddigi töltőpontjainak számát az országban. Az európai ügyfelek számára öt évig ingyenesen használható Ford Pass Európa-szerte így már összesen közel 162.000 töltőpontot foglal magába.

A tulajdonosok a Ford szolgáltatásán keresztül kereshetnek töltési lehetőséget, navigálhatnak el hozzá, és bonyolíthatják le a fizetési folyamatot. Minden vásárló egy évig ingyenesen férhet hozzá a BP Pulse hálózathoz, amely 50-150 kW teljesítményű DC villámtöltőket, és majdnem 6000 darab 7kW-os AC töltőt is felölel. Az együttműködés célja a fogyasztók félelmeinek eloszlatása az elektromos autók kis hatótávját és kevés nyilvános töltési lehetőségét illetően. A Mach-E vásárlói emellett az IONITY hálózatot is ingyenesen használhatják egy éven keresztül, de a 350 kW-os teljesítményt nem fogják tudni kihasználni, hiszen a villanyautó változattól függően maximum 115, vagy 150 kW-os töltésre képes egyenáramon. Aki meg tudja oldani az otthoni töltést, annak saját fali töltőt kínál a gyártó Ford Connected Wallbox néven.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.