Főoldal » elektromos autó » Új kisbuszt jelentett be Európának a Nissan

Új kisbuszt jelentett be Európának a Nissan

Egy vadonatúj modell bevezetését tervezi a Nissan az európai autópiacra, amely belsőégésű motorral, illetve tisztán elektromos hajtásrendszerrel is elérhető lesz. A hivatalos bejelentés egyelőre kevés információt tartogatott az újdonságról, de azt már tudjuk, hogy a jármű alapját a Renault-Nissan-Mitsubishi Szövetség közös padlólemeze jelenti majd, és a modell a franciaországi Maubeuge-ben épül a Renault Kangoo (és Kangoo Z.E.) mellett. A Nissan hozzáteszi, hogy ezentúl mindegyik, európai piacra szánt kisteherautója Franciaországban fog készülni.

A Nissan nem említett megjelenési dátumot, de a Renault kisméretű furgonjának következő generációja a korábbi hírek szerint idén tavasszal érkezik, és több mint valószínű, hogy a franciák és a japánok autójában számos közös jellemzőt fogunk találni. Csakúgy, mint a Kangoo következő nemzedéke, a Nissan kompaktja is elkészül személyautó, illetve áruszállító haszongépjármű változatban, különböző méretekben.

Nissan e-NV200

A vállalat jelenleg csak az e-NV200-zal van jelen az elektromos kisteherautók szegmensében, de abban bízik, hogy az új modell képes lesz megismételni a 2014-ben piacra dobott, Spanyolországban gyártott jármű sikerét.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.