Újabb visszahívásra kötelezték a Teslát

Alig egy hónapja derült ki, hogy az NHTSA visszahívásra kötelezte a Teslát az MCU egységekbe épített, idő előtt elfáradó 8 GB-os eMMC memóriák miatt. A problémát a gyártó már korábban elismerte ugyan, de az ingyenes cserét csak az NHTSA vizsgálat befejezését követően vállalta. Közben előre menekülésként a Tesla jelentősen csökkentette az MCU upgrade díját, ezzel arra ösztönözve a tulajdonosokat, hogy az ingyenes memóriacsere helyett inkább fizessenek a teljes médiavezérlő egység újabb, gyorsabb verziójáért.

A Teslák lerepülő üvegteteje is többször körbejárta már az internetet. Előfordult olyan eset is, ahol egy utólagos, nem hivatalos szervizben nyúltak hozzá az autóhoz. A Model X esetében viszont az autó tetejének középső részén lévő műanyag elem gyári ragasztásának minősége elégtelen. Ezt támasztja alá a német közlekedési hatóság (KBA) február 10-én kiadott kötelező visszahívása.

Forrás: KBA

A KBA adatai szerint világszerte összesen 12.308 db 2015-2016 között gyártott Tesla Model X-et érinthet a probléma, melyek közül Németországban 195 példány van veszélyben. A középső üvegrész nagyobb sebességnél bekövetkező leválása elsősorban a forgalom többi résztvevőjét veszélyezteti.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.