Félmillió töltő a Shell célja

A hagyományos üzemanyagok értékesítésével foglalkozó cégek egyre inkább meglátják a fantáziát az elektromobilitásban. A Shell jelenleg világszerte 6000 töltőpontot (Magyarországon 2 db töltőoszlopot) üzemeltet. A vállalat töltőállomásai a saját, Shell Recharge néven üzemeltetett szolgáltatás mellett otthont adnak például az Ionity hálózat töltőszigeteinek is, és néhány hete jelentették be az Ubitricity hálózat felvásárlását is, amely több mint 2700 utcai töltőponttal az Egyesült Királyság egyik legnagyobb nyilvános töltőhálózat-üzemeltetője.

A cég friss sajtóközleménye hatalmas fejlődést prognosztizál a következő néhány évre a töltőtelepítések tekintetében. 2025-re 500.000 töltőpontra tervezik bővíteni az elektromos autó töltőhálózatukat. A villanyautó töltőhálózat fejlesztése mellett a Shell tervei között szerepelnek egyéb, a széndioxid-kibocsátást csökkentő beruházások is, így a bioüzemanyagok területén elért vezető szerepük kiterjesztése, további befektetések a megújuló energiatermelésbe, valamint a hidrogén üzemanyagtöltő állomás-hálózat fejlesztése is.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.