Főoldal » elektromos autó » A legjobb kompakt SUV-nak választották a Škoda Enyaq iV-t

A legjobb kompakt SUV-nak választották a Škoda Enyaq iV-t

A Škoda Enyaq iV-t választották a német Auto Motor und Sport autós magazin olvasói a legjobb autónak az importált kompakt SUV/off-road jármű kategóriában, ezzel beseperte legelső nemzetközi díját a csehek tavaly ősszel bemutatott tisztán elektromos modellje. A 45. alkalommal kiküldött olvasói kérdőívben idén 101.000 autórajongó tette le a voksát a tizenegy kategória összesen 378 gépkocsijának valamelyikére. A legnépesebb csoportot az a kategória adta, amelyben a MEB-padlólemezes Škoda is indult, hiszen az olvasók 53 modell közül választhatták ki a kedvencüket. Az Enyaq iV azonban a szavazatok 12,9 százalékával még ebben az erős mezőnyben is diadalmaskodni tudott.

Johannes Neft, a Škoda Auto igazgatótanácsának tagja a minden igényt kielégítő változatosságát emelete ki a modell legfőbb erényének, amely a három akkuméretből, négy teljesítményszintből, valamint a kétféle meghajtás-elosztásból ered. Az Enyaq iV sorozatgyártása november végén indult, 2020 végéig összesen 600 darab jutott el a vásárlókig.

Az Auto Motor und Sport versenyében egy másik cseh modell is győzedelmeskedett: a már plug-in hibridként is megvásárolható Škoda Octavia a nyolcadik alkalommal szerezte meg a Best Car címet az importált kompakt kategóriában. Az immáron negyedik generációját élő szedán/kombi korábban más rangos elismeréseket is kapott autós magazinok olvasóitól és újságíróitól, a brit Auto Express például a New Car of the Year kitüntetéssel díjazta tavaly októberben.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.