HALLASSUK A HANGUNK!

Írd alá Te is a GEVA (Global EV Alliance) nyilatkozatát!

Új elektromos töltők várják a MOM Park látogatóit

Áprilistól már összesen 16 töltőponton csatlakozhatnak fel a hálózatra a MOM Park bevásárlóközpont parkolójába érkező vendégek, megduplázva ezzel az eddig elérhető töltőcsatlakozók számát. A szolgáltatás korszerűsítése érdekében a korábban meglévő töltőpontokat lecserélték, valamint további 8 új töltőt helyeztek el a garázsban.

A P1-es szinten a Csörsz utcai bejáratnál (lila színű blokk) 4 darab e-töltőállomást, míg a P2-es szinten (lila színű blokk) további 12 darab elektromos töltőállomást találhatnak a villanyautósok. Az új nyilvános töltőket az E.ON telepítette és üzemelteti, ezzel az energiacég már közel 160, bárki számára elérhető töltőállomással rendelkezik az országban. Az E.ON töltőit a DrivE.ON applikáción keresztül lehet használni, díja 49 Ft/kWh és 4 Ft/perc.

A MOM Park töltőellátottságának bővítését az E.ON az elektromosautó-töltés iránti kereslet egyre fokozódó növekedésével indokolja, mely nem csupán a bevásárlóközpont látogatóinak körében mutatkozik meg, hanem általánosságban igaz a magyar utakon: a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) adatai szerint az elmúlt egy évben a töltések száma 25 százalékkal, míg a töltések során felhasznált energia 30 százalékkal nőtt a nyilvános töltőállomásokon.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.