Kezd életképes formát ölteni az elektromos Honda SUV

A most induló 2021-es Sanghaji Autószalon megannyi villanyautója között egy olyan is felbukkant, amelynek a Honda emblémája világít az orrán. A japán vállalatnak nem kellett sokat gondolkoznia az ideális név kiválasztásán: az elektromos szabadidő-autója nemes egyszerűséggel az SUV e:prototype nevet kapta, merthogy ez a jármű a sorozatgyártáshoz közeli változata a tavaly szeptemberben a Pekingi Autószalonon bemutatott SUV e:concept tanulmánynak.

Az elmúlt több mint fél év alatt igencsak látványos átalakuláson esett át a dizájn: a szelíd, barátságos tekintetet szigorúbban meredő fényszórók váltották fel, valamint a feltűnően hosszú motorháztetőt is rövidebbre vették a tervezők. Fontos lépés továbbá az evolúcióban, hogy a villanyos terepjáró hátrahagyta a sportterepjárókra kevésbé jellemző háromajtós kialakítását. A töltőcsatlakozó a képek alapján minden bizonnyal az autó orrán, az embléma mögött rejtőzik, hiszen egyedül itt látható egy panel körvonala.

A Honda SUV e:prototype, illetve ennek végleges változata kínai piacos modell lesz, egyelőre nem tudunk olyan tervekről, hogy globális értékesítésre kínálná a gyártó. Kínában a következő öt éven belül 10 villanyautót fog piacra dobni a Honda, ez lesz az első közülük, 2022 tavaszán. Műszaki specifikációkról nem ír a vállalat, de a Honda Connect digitális funkciói, beleértve az okostelefon-tükrözést, és az OTA frissítést, elérhetőek lesznek a járműben.

Honda Breeze PHEV

A villanyautó mellett a Honda-GAC társulás legelső plug-in hibrid modellje is a színpadra gurult. A fentebbi képen látható Breeze PHEV sportterepjáró 2021 második felében jelenik meg Kínában.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.