Texasba látogatott a szörnyeteg

Hivatalosan még az év vége előtt, a pletykák szerint annál is hamarabb megkezdi a termelést a Tesla most még épülő austini üzeme a Giga Texas. Ha hihetünk a híreszteléseknek, akkor a hatalmas területen nem csak autó és aksi gyártás, de akku alapanyag, konkrétan lítium finomítás is lesz, sőt egy nap még a Tesla főhadiszállása is ideköltözhet. Megértem Muskot, Texasban piszok jó a kaja.

Most mégsem csak enni ment a Tesla első embere Austinba, hanem megnézte, hogyan áll az építkezés, és elvitte a majdan itt készülő portéka egyik prototípusát is.

Forrás: u/X5AT_1/Reddit

Mad Max belépő

Amennyire nem szívleli Musk a reklámipart, annyira van érzéke a marketinghez. Most meglepetésszerű, előre be nem jelentett látogatást tett, és stílusosan egy Cybertruck volánja mögött érkezett.

A munkások által készített, és a Redditen posztolt képeket a Teslarati gyűjtötte csokorba, mi is innen ollóztunk.

Forrás: u/X5AT_1/Reddit

A beszámolók szerint Musk érkezése előtt lezárták a környező utakat, a cég vezetője pedig beszédet is mondott az építkezésen a munkások előtt. Kérdésre válaszolva a vezérigazgató nemrég megerősítette, hogy idén még csak kis példányszámban készül majd a pick-up, jövőre fut fel a termelés. Az autó valószínűleg a mostani prototípuson látott kilincsek nélkül, teljesen sík felületű ajtókkal érkezik majd, de előbb a Model Y gyártását kezdik meg az üzemben. A Cybertruckhoz egyébként az olasz présgép gyártó és Tesla beszállító IDRA egy teljesen új, 8000 tonnás gépmonstrumot készít – ezt a cég vezetője nemrég jelentette be egy Youtube videóban

Forrás: u/X5AT_1/Reddit

Nemrég egy Twitteres kommentelő megjegyezte Musknak, hogy jó lenne, ha egy egészen picit faragnának a méreteken, mert nagyon szeretne egy Cybertruckot, de nem fér be a garázsába. Musk csak annyit válaszolt: ennek az autónak nem kell garázs. Ahogy a régi urali közmondás is tartja, szovjet Oroszországban nem a jég veri a Cybertruckot hanem a Cybertruck a jeget.

Forrás: u/X5AT_1/Reddit

A Cybertruck még mindig valószínűtlenül futurisztikusnak néz ki, de meg kell vallani az agyagos talajon, a hatalmas építkezés közepén egészen odaillőnek tűnik a jármű. Vicces látni, hogy az alábbi videón parkoló és amúgy szintén nem apró amerikai pick-upok mennyire ósdinak hatnak mellette, de azért az Andrássy úton még mindig nem tudom elképzelni ezt a tankot.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.