Ingyenes Supercharger használattal segít a Tesla az árvízzel sújtott régiókban

Múlt vasárnap (2021.07.18) árvíz sújtotta Németország, Belgium és Hollandia területeit, amely sajnos halálos áldozatokat is követelt. A Tesla az árvíz utáni közlekedést, az érintett területen élők mozgását, esetleg ideiglenes elköltözését segítendő ingyenessé tette a Supercharger töltőhálózat használatát az érintett területen – írja az insideevs.com a régióban élő Tesla tulajdonosoknak kiküldött információra hivatkozva.

A közlekedés mellett a kommunikáció helyreállítása is létfontosságú a katasztrófa helyszínén, ezért a Starlink internet szolgáltatást biztosít a lakosság számára a Rajna-vidéken az elárasztott területen. A következő napokban a 12 már meglévő mellé további 23 antennát állítanak fel.

A Tesla mellett egyéb autógyártók is segítik az áldozatokat, illetve a helyreállítást. Az Opel három hétre ingyenesen ad bérautót azoknak a vásárlóiknak, akik az áradások következtében elvesztették járművüket. A Ford a Vöröskereszt munkáját támogatja teherautókkal, a Volkswagen pedig anyagi támogatással segít.

Katasztrófák után általában ez elektromos hálózat az első a közműhálózatok közül, amely helyreáll. A szolgáltatás visszakapcsolása az esetek többségében maximum 24 órán belül megtörténik, így felesleges az aggodalom, amely szerint a villanyautókra átállás hasonló helyzetben tetézheti a problémát. Annál is inkább, mert az elektromos autókba egyre nagyobb kapacitású akkumulátorok kerülnek, melyek néhány modellnél már külső áramforrásként is használhatók. Az alábbi cikkben a Nissan információ alapján foglaltuk össze, korábbi Japánban történt természeti katasztrófákat követően, hogy miben segítheti a helyreállítást egy elektromos jármű.

Címlapkép: Sebastian Samus

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.