Tesla tengeralattjáró, avagy honnan tudod, hogy túl sok pénzed van

A közösségi média, a TikTok, és a Youtube világában sok idióta, vakmerő mutatványról hallottunk már – némelyiknek egészen tragikus lett a vége. Ez a videó is végződhetett volna nagyon rosszul, de még így is minimum értelmetlen pazarlás.

Pár százezer kattintás mindent megér?

Második próbálkozás

Láttunk már épp elég videót Kínából, a bokáig, vagy térdig érő vízben gázoló Teslákról, egy-egy áradás után. Az is eléggé butaság, mert ha csak nem vagyunk közvetlen életveszélyben és ez az egyedüli módja a menekülésnek, nem valószínű hogy nagyon meghálálja majd az autó. Ha pedig nincs szerencsénk a zavaros, gyors folyású, és törmelékekkel teli víz alatt nemvárt meglepetések sodorhatnak minket életveszélybe.

Mostani hősünknek, a Chillin’ with Chet Youtube csatorna házigazdájának viszont még ilyen kifogása sem lehet, nem egy áradás elől menekült, magának kereste a bajt. 1 hónappal ezelőtt már megpróbálkozott azzal a mutatvánnyal, hogy az 50 millió forintos Model S Plaidjét átvezesse egy mesterséges tavon. Igen, még a tavat is ők csinálták, egy mélyedést béleltek ki műanyag fóliával, majd megtöltötték vízzel. A videó több mint 800 ezer megtekintést hozott, de a mutatvány sajnos nem sikerült. Bár a Plaid 2162 kg, az autó csak nem akart lesüllyedni a víz mélyére, félig lebegve evickélt át rajta a kerekeit amolyan kerekes gőzhajóként használva. De nem kell aggódni, megpróbálták újra.

Most a kocsit telepakolták úgy 3000 kilónyi edző termi súllyal, amivel az autó a megengedett össztömege duplájára hízott – ez is biztosan jót tett neki. A belsőt amennyire lehet kiszedték, és igyekeztek ragasztószalagokkal nehezíteni a víz útját. A kemény munka meghozta a gyümölcsét, az autó áthajtott az ablak tetejéig érő vízen. Ha valaki egy olcsó, enyhe vízkárral küzdő Model S-t lát Ebayen, ne vegye meg.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.