Már meg sem próbálják takargatni a Maserati új sportautóját

Múlt héten, a duplafutamos római E-Prix Formula E versenyhétvége előtt a Maserati hivatalosan bejelentette belépését az elektromos versenysorozatba. A márka, mely így az első olasz autógyártóként csatlakozik az ABB FIA Formula E-hez, a ROKiT Venturi Racing csapatával karöltve áll rajthoz a kilencedik, azaz a következő szezonban, így már a könnyebb és gyorsabb harmadik generációs járművekkel fog versenyezni.

A római esemény azonban tartogatott más meglepetést is, mégpedig jó sok fotót a Maserati legújabb villanyautójáról, a GranTurismo Folgore-ról. A tisztán elektromos sportkocsit most először engedték ki közutakra, és nem más, mint Carlos Tavares, a Stellantis autógyártó csoport vezérigazgatója vezette a római versenypályához. Ez lesz az első modell a Maserati történetében 100%-ban elektromos hajtással, megvásárolni 2023-tól lehet majd.

 

Az eseményre elvitték a Grecale Folgore-t is, amely márciusban mutatkozott be a vállalat első elektromos SUV-jaként.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.