Videó: 1914 lóerőt vittek ki a hóra a horvátok

Bámulatos felvételt tett közzé közösségimédia-csatornáin a Rimac Automobili, amelyben a Nevera elektromos szupersportautó téli tesztelésének legmenőbb pillanatait mutatja be. A villanyautó egy intenzív kéthetes teszten vett részt az Északi sark közelében Svédországban, ahol többek között az ABS és ESP rendszereket tökéletesítették, valamint a nyomatékelosztáson is javítottak, mielőtt megkezdődne a megrendelt példányok kiszállítása a vásárlóknak. Mivel napközben nem volt -15°C-nál alacsonyabb hőmérséklet, így a mérnökök éjszakai menetpróbákat is tartottak, hogy a keményebb hideggel is megismerkedjen az 1914 lóerős bestia.

A Nevera a négy villanymotorjával akár a 413 km/h-s sebességet is elérheti, 60 mérföld/órára (~97 km/h) pedig mindössze 1,85 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből – igaz, ezt az egy évvel ezelőtti teszteken még nem tudta bizonyítani, de a 2,33 szekundumos sprinttel is a világ leggyorsabb szériagyártású szuperautói közé került.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.