Indul a Ford E-Transit európai kiszállítása

Megkezdődött a Ford E-Transit tisztán elektromos haszongépjármű sorozatgyártása a Ford Otosan létesítményben Kocaeli tartományban, Törökországban, és elindult a legelső darabok kiszállítása az európai megrendelőkhöz. A gyártás kezdetéig több mint 5000 megrendelést kapott a vállalat a kontinensről, akiknek a Ford Pro azt ígéri, nem kell majd sokat várniuk a jármű átvételére, hiszen a gyár már most teljes kapacitáson fogja magából ontani a népszerű kisteherautó elektromos változatát. Azt azonban nem tudni, hogy ez pontosan hány darabot is jelent. Az amerikai vásárlókhoz egyébként már februárban megérkeztek az első autók a Ford Pro kansasi gyárából, ott több mint 10.000 rendelésről számolt be a cég.

Az E-Transit egy körülbelül nettó 68 kWh kapacitású akkucsomagot használ, ami a WLTP szabvány szerint nagyjából 320-350 km-re lehet elegendő. Az aksi egyenáramon 115 kW-tal tölthető, váltakozó áramon pedig 11 kW-ot enged a fedélzeti töltő. Változattól függően körülbelül 700 és 1600 kg között mozog a teherbírása. Részletes bemutatónk itt olvasható.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.