Főoldal » elektromos autó » Több mint 25 ezer elektromos haszongépjárművet gyártott a Mercedes

Több mint 25 ezer elektromos haszongépjárművet gyártott a Mercedes

Elérte, és már jelentősen meg is haladta a 25 ezer darabot a Mercedes-Benz Vans által eddig legyártott tisztán elektromos meghajtású haszongépjárművek száma – jelentette be a vállalat egy sajtóközleményben – de már a következő mérföldkő sincs messze, hamarosan a portfólió valamennyi modelljéből lesz teljesen villanyos változat a kínálatban.

A Mercedes kisteherautókért felelős részlege 2010-ben kezdte a villanyautó-gyártást a Vito E-Cell modell kis sorozatával, a kínálat azonban mostanra nagyot bővült, a közepes méretű haszongépjárművek kategóriájában az EQV, az eVito, és az eVito Tourer elérhető, akinek pedig ennél nagyobb járműre van szüksége, az az eSprintert találhatja megfelelő választásnak. Jelenleg egyébként az eVito a legnépszerűbb, ezt az eSprinter és az EQV követi, a vállalat 2021 végén piacvezető volt Európában a közepes és a nagy méretű elektromos haszonjárműveivel.

Idén kisebb haszongépjárművekkel bővül a kínálat, megjelenik az eCitan, valamint a kompakt családi egyterű kategóriában az EQT is várja majd a megrendeléseket. Ez utóbbi jelenleg még fejlesztés alatt áll, de az ötszemélyes változata még az idén elérhetővé válik, a hétszemélyes verzió jövőre érkezik. Az EQT piaci bevezetése azt fogja jelenteni a vállalat számára, hogy minden haszongépjárművéből lesz tisztán elektromos meghajtású kivitel. Az évtized közepétől pedig már minden új haszongépjárművet exkluzívan elektromosnak tervez a Mercedes-Benz Vans az új VAN.EA architektúrára.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.