Két elektromos autóval bővült a Nógrád Megyei Kormányhivatal flottája

Elindulni látszik az állami hivatalok autóállományának villamosítása is. A héten a Nógrád Megyei Kormányhivatal közel száz darabos autóállománya bővült két darab tisztán elektromos autóval. A 31,4 kWh-ás akkumulátorral szerelt Volkswagen e-Golfok az európai mérés szerint egy töltéssel maximum 300 km megtételére képesek, de 200 km a mindennapi használatban is elérhető velük. Az autókat az e-Mobi képviselője adta át a kormányhivatal számára, de az nem derült ki a kormányhivatal közleményéből, hogy az autók milyen konstrukció formájában kerültek a szervezethez. Dr. Kalocsai Péter, a Nógrád Megyei Kormányhivatal főigazgatója kiemelte, hogy a hivatal épületeinek folyamatban lévő felújításánál nem csak az elektromos autók töltésének megoldását fogják szem előtt tartani, de napelemeket is terveznek a tetőre, így a jövőben nem csak helyi kibocsátástól mentesen, de helyben megtermelt tiszta energiával közlekedhetnek a hivatali ügyeket intéző kollégái.

Dr. Kalocsai Péter (fotók: Nógrád Megyei Kormányhivatal)

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.