Nyilvános villanyautó töltő nyílt Makón

Szeged, Hódmezővásárhely és Békéscsaba után immáron Makón is lehet elektromos autót tölteni. A dél-alföldi város első nyilvános töltőjét egy helyi szálloda telepítette. A Szegedi urca 2. szám alatt lévő Bástya hotel 7 kW teljesítményű (1×32 A) Type2 csatlakozós töltője elsősorban a szállóvendégeknek készült, de egyelőre bárki ingyen használhatja. A töltőn egy Type2 aljzat található, de a hotel rendelkezik a Type2 csatlakozós autók töltéséhez szükséges kábellel is. A Type1 csatlakozós autókhoz (pl. Nissan LEAF, Opel Ampera, stb.) a kábelt az autósnak kell hoznia. A parkolás a szálloda mögötti parkolóban ingyenes, a töltő a nap 24 órájában elérhető, de a töltés indítását a szálloda recepcióján kell kérni. A szálloda tulajdonosának elkötelezettségét mutatja, hogy a készülék áramellátást egy 3,5 kW napelemrendszer egészíti ki, így az itt töltött energia egy jelentős része tiszta, megújuló forrásból származik. A szálloda közvetlen a makói Hagymatikum fürdő szomszédságában található, így az oda érkező vendégek nem csak szállást, de mostantól töltést is kapnak a Bástya Hotelben.

Makó egyébként három elektromos autó töltő telepítésére pályázott az önkormányzatok számára kiírt pályázaton, melynek keretében idén nyárra elkészülhetnek azok a 22 illetve 11 kW-os töltők is.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.