Rivian R1T kempingautó

Azt hiszem a kempingezés sok villanyautóshoz közel áll, mert ahhoz, hogy valaki elektromos autóra váltson általában társul több-kevesebb környezetvédő szemlélet, a környezetvédelemhez társul természet szeretete, innen pedig egy lóugrással már el is jutottunk a kempingezésig. Az elektromos autók többsége mégsem igazán kemping-barát, a legtöbbre nem rendelhető vonóhorog, így egy lakókocsi vontatása szóba sem jöhet, de a csomagtér is gyakran szűk, így egy család sátorral és a kempingezésnél hasznos csomagokkal aligha fér be.

Pedig a kempingezésnél hatalmas előny lehet az autóban lévő nagyméretű akkumulátor, mert nomád körülmények között sem kell lemondani a világításról vagy a főzésről. A motor1.com alábbi videója a Rivian R1T Overland expóra készült változatát mutatja be, amelyben a szokásos gázzal működő tűzhely helyett elektromos főzőlapon főzhetünk

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.