Kínából érkezik az olasz villanyrobogó

Egyre inkább egyértelmű, hogy az európai autó- és motorgyárak átaludták a változást és nem vették észre időben, hogy mekkora az igény az elektromos járművekre.

Három lehetőségük maradt:

  • kapkodni kezdenek, aminek általában nincs jó vége
  • elkezdik a fejlesztéseket jelentős lemaradással
  • szerződést kötnek egy időben ébredővel vagy egy startup céggel, akik segítik őket a fejlesztésben, vagy megvesznek egy kész modellt tőlük

A Ducati ez utóbbit választotta, így hamarosan Ducati márkajelzéssel is kapható lesz a Super Soco CUx moped. Az alábbi videóban leplezik le az újdonságot.

A Super Soco CUx robogó egy tisztán elektromos meghajtású robogó, amely B kategóriás jogosítvánnyal, vagy segédmotorkerékpár vezetői engedéllyel is vezethető, mivel a megengedett végsebessége 45 km/h.

A gyártó által megadott hatótáv 65-70 km, ami városi szaladgáláshoz több, mint elegendő. A teljesítménye csupán 1,3 kW, azonban a villanymotoros hajtás miatt ehhez valószínűleg a benzines robogókat megszégyenítő forgatónyomaték társul, így erős a gyanúm, hogy a hivatalos 45 km/h végsebesség a gyakorlatban azért túlléphető és nem jelent problémát a városi forgalom ritmusát tartani a kis motorral. A töltési idő az opcionális gyorstöltővel 3,5 óra.

EZT OLVASTAD MÁR?  Xiaomi M365 elektromos roller
SuperSuco CUx Ducati Edition

Műszaki adatok:

Teljesítmény 1300 W
Hatótávolság 65-70 km
Legnagyobb sebesség 45 km/h
Gyorstöltési idő (opcionális) 3,5 óra
Önsúly 70 kg (akkumulátorral)
Hosszúság x Szélesség x Magasság 1782 mm x 727 mm x 1087 mm
Tengelytávolság 1217 mm
Hasmagasság 140 mm
Kerékméret elöl-hátul 90/90-12
Tartozékok USB csatlakozó
kulcsnélküli rendszer

A magyar forgalmazónál az eredeti SuperSoco CU ára 849 000 Ft, a műszaki adatok alapján pedig érdekesség, hogy az eredeti motor teljesítménye több mint duplája, 2780 W,  forgatónyomaték pedig félelmetes 115 Nm. Kíváncsian várjuk mennyibe kerül a gyengébb motorral szerelt változat Ducati matricával az oldalán.

 

Elektromos autót használsz?