Főoldal » elektromos autó » 5 csillagot kapott a Nissan Leaf 2019

5 csillagot kapott a Nissan Leaf 2019

Ausztráliában most kerül piacra a Nissan Leaf 2019-es modellje, a 40 kWh akkumulátoros változatának első példányait augusztusban szállítják, ezért az ANCAP is kiértékelte a modell töréstesztjét. Világszerte kilenc szervezet végez törésteszteket, az ANCAP autóértékelési programja leginkább az Euro NCAP rendszeréhez hasonlít. Mivel az ANCAP és az Euro NCAP 1999-ben összehangolta értékelési rendszerét, ez lehetővé teszi, hogy rengeteg az ausztrál piacon is megjelenő modellt Európában teszteljenek, ez magyarázza, hogy a videóban és a fényképeken szereplő roncsokon Euro NCAP feliratok láthatók.

A lényeg azonban az, hogy eredmény nem meglepő: 5 csillag, ahogy az egy modern autótól elvárható.

Az ANCAP értékelés néhány fontos részlete:

  • Felnőtt utasvédelem – 93%
  • Gyermekek védelme – 85%
  • Sérülékeny úthasználók (gyalogos, kerékpáros, motoros) védelme – 71%
  • Biztonsági segédeszközök – 70%
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.