Sohasem késő villanyautóra váltani

A Tesla Raj nevű videó blogger egy kedves videót tett közzé egy 83 éves nagymamáról, aki a közelmúltban több évtizedes Buick használat után Tesla Model 3-ra váltott, mert egyre nehezebb volt az alkatrész beszerzés az 1991-ben gyártott autójához.

Eleen ismét egy 2 ajtós autót szeretett volna, de ilyet már nem igazán gyártanak. Külföldi autót elvből nem szeretett volna vásárolni. Nem szeretett volna kabriót sem. A Mustangot és a Camarot azért zárta ki, mert túl üregnek tartja magát, azokban nevetségesnek érezte volna magát. Így beletörődött, hogy egy 4 ajtós szedánt fog venni. Aztán a fiával és az unokájával beszélgetve ráébredt, hogy elektromos autót szeretne, mert nem szeretne többé tankolni és olajat cseréltetni. Így lett Tesla Model 3 tulajdonos.

Néhány fontos mondat, amit a 83 éves Eleen mond az interjúban:

  • „Nem tartom valószínűnek, hogy valaha is eladom a Teslát és újra benzines autót vezetek majd.”
  • „Imádom. Azt kell mondjam imádom. Határozottan!”
  • „Élmény vezetni.”
  • „Próbáld ki, és te is imádni fogod”
  • „Ha odataposol neki, mindenki lemarad mögötted.”

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.