Hamarosan kiderül a kínai Model 3 ára

Néhány napja megjelent a kínai közösségi médiában egy rejtélyes hír, ami egy közelgő meglepetésre utalt. Mivel csak Kínában jelent meg a titokzatos hír, egyértelmű volt, hogy a világ többi része számára kevésbé fontos bejelentés várható. Azóta megtudtuk, hogy a Shanghajban gyártott Tesla Model 3 árát tudhatjuk meg hamarosan.

Ez első hallásra tényleg csak Kínának fontos, másodikra viszont nem. Kína hatalmas piac, rengeteg saját gyártóval. A kibontakozóban lévő amerikai-kínai kereskedelmi és vámháború miatt a Teslának egyre nehezebb a saját részét kiharapni a kínai piacról. Nem véletlenül kapkodnak a Gigafactory 3 építkezésén, a Teslának minden perc számít, minél előbb elkezd termelni a gyár, annál előbb tud majd versenyképes áron, mégis korrekt haszonnal értékesíteni a Tesla Kínában.

Az Electrek mai híre szerint a bejelentés előkészítéseként a Tesla tippelős nyeremény játékot indított. Az elemzők 43000 és 50000 dollár között várják a kínai gyártású Model 3 árát, amiből még levonhatók lesznek a kínai állami támogatások. Ha valaki játszani szeretne, ide kattintson.

EZT OLVASTAD MÁR?  Model 3 törésteszt: az Autopilot az Euro-NCAP szakembereit is lenyűgözte

Elektromos autót használsz?