Norvégiában minden 4. új autó Tesla

Norvégiában az új autó eladások fele elektromos, ráadásul minden negyedik eladott autó Tesla, írja az Electrek. 2019 júniusában 3760 Teslát adtak el, amelyből 2999 darab Model 3 volt, a Tesla piaci részesedése az összes eladásból 24,5 %, azaz gyakorlatilag minden 4. autóvásárló Teslát választott, igaz 2019 első félévében a Tesla részesedése „csak” 16,1 % volt.

Az egyes gyártók részesedése az új autók eladásából Norvégiában (forrás: Electrek)

2018-ban 40%-kal nőtt az elektromos autók népszerűsége, a teljes évet tekintve minden harmadik autó volt elektromos. Norvégia célja, hogy 2025-re kizárólag elektromos autókat adjanak el az országban, a jelenlegi adatokat tekintve erre minden esélyük megvan.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.