Rekordérdeklődés a villanyautózás iránt Magyarországon

Soha eddig nem érdeklődtek még ennyien az elektromobilitás iránt Magyarországon, mint idén júniusban. Az utakon egyre nagyobb számban megjelenő zöld rendszámos autók, és az autógyártók által szinte naponta bejelentett új elektromos meghajtású modellek, illetve stratégiai tervek egyre több autós figyelmét irányítják a jövő egyéni közlekedési formája irányába. Ez jól megfigyelhető a Magyarország vezető elektromobilitással foglalkozó oldala, a Villanyautósok.hu látogatottságán is. A site tartalmára az előző hónapban rekord számú, 111 ezer egyedi látogató volt kíváncsi, akik a hónap során összesen 410 ezer oldalt néztek meg. A látogatószám a tavalyi év azonos hónapjához képest 150%-os, míg az oldalletöltésszám 140%-os emelkedést mutat. A hozzászólási kedv még ennél is nagyobb mértékben növekedett, így júniusban közel 200× (kétszázszor!) annyi komment érkezett, mint egy évvel korábban.

De nem csak a Villanyautósok.hu olvasótábora nőtt jelentősen, hanem a Villanyautósok közösségi médiában való megjelenése is. A Villanyautósok Facebook oldal kedvelőinek száma júniusban átlépte a 20.000 főt, a Villanyautós tippek és kérdések csoport 7 ezer tagjával pedig messze a leggyorsabban növekvő és egyben legaktívabb közösség az elektromobilitás témakörben Magyarországon.

EZT OLVASTAD MÁR?  Januárban összeomlik a holland villanyautós piac
* a 2019-es adatok várható, becsült értékek

A Villanyautósok.hu a Villanyautósok Közösségének elektromobilitással foglalkozó portálja. A site célja, hogy információval segítse azokat, akik elektromos autóra szeretnének váltani, illetve azokat, akik már váltottak. Indulása óta a Villanyautósok.hu minden évben duplázza a látogatószámot, amire 2019 első hat hónapjának adatai alapján idén is megvan minden esély.

Elektromos autót használsz?