Főoldal » elektromos autó » Harald Krüger nem kap újabb lehetőséget a BMW élén

Harald Krüger nem kap újabb lehetőséget a BMW élén

Egy hete még csak találgattunk, ma pedig már tény: Harald Krüger, a BMW jelenlegi vezére nem kap újabb 5 éves lehetőséget a cég irányítására. Szerződése jövő áprilisban lejár, és az igazgatótanács nem véletlen nem hosszabbította meg azt a német szokásoknak megfelelően idén áprilisban, egy évvel annak lejárta előtt. Krüger még egy terminust maradhatott volna, hiszen annak lejártakor is még csak 59 éves lenne, de úgy tűnik, hogy az elektromos autózás terén összeszedett lemaradást, és az idei első negyedév gyenge pénzügyi eredményeit már nem nézték el neki.

Hiába kezdett nagyon jól az elektromobilitás terén 2013-ban a BMW, az i3 az elmúlt 6 évben az akkukapacitás növekedésén túl nem tudott megújulni, így a cég mára elvesztette a kezdeti jó pozícióját. Bár Krüger nemrég azzal lepte meg a vetélytársakat, hogy két évvel előrehozzák az elektromosítási terveiket, a kedélyeket közben Klaus Frölich, fejlesztési igazgató olyan nyilatkozatokkal borzolja, miszerint „Nincs vásárlói igény tisztán elektromos autókra.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Antalóczy Tibor

A Villanyautósok.hu alapítója és főszerkesztője, e-mobilitás szakértő. 2014 óta elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.