Itt a magyar nyelvű Tesla konfigurátor

Az elektromobilitás népszerűségének növekedésével egyre gyakrabban ütközünk abba a problémába, hogy kis ország vagyunk. Ráadásul nem csak a lakosságszám alacsony, de a vásárlóerő is elmarad a nyugat-európaitól, így Magyarországot szinte minden olyan autógyártó a lista végére sorolja, amely nem tud (vagy akar) a legújabb elektromos autóiból eleget gyártani. Nincs ez másképp a Teslával sem. A kaliforniai informatikai startup hazánkat az Other Europe kategóriába sorolja, így se képviselettel, se szervizzel nem rendelkezik Magyarországon. A zöld rendszámos Teslák ennek megfelelően szinte kizárólag magán import keretében érkeztek az országba, miután gazdájuk újként átvette Hollandiában, vagy használtan megvette valamely, jellemzően EU-s tagállamban.

 

Mostantól azonban ennél egyszerűbben és kényelmesebben is hozzá lehet jutni ezekhez az autókhoz idehaza, köszönhetően a Magyar Autókereskedőház Zrt.(MAH Zrt.) által indított új szolgáltatásnak. A Tesla.hu oldalon a Tesla saját konfigurátorához nagyon hasonló módon összeválogathatják a vevők leendő autójukat, amit egy megrendelőlap kitöltésével online meg is rendelhetnek. A konfigurátor természetesen pontosan mutatja az összes választható jellemző árát, illetve az összeállított autóért végül fizetendő összeget. A megrendelést persze még egy következő lépésben meg kell erősíteni, de akik tudják, hogy mit akarnak, azok ennél egyszerűbben csak akkor juthatnak Teslához, ha a Tesla saját magyarországi kereskedésben raktárról árulja majd az autókat (valamikor a távoli jövőben). A MAH Zrt. a megrendelt autóhoz megfelelő finanszírozást is tud biztosítani, így a vevő az igényeinek megfelelően választhat a zárt végű lízing, a nyílt végű lízing és az operatív lízing konstrukciókban elérhető ajánlatok közül.

Aki még nem annyira biztos a dolgában, annak a Tesla.hu üzemeltetői egy Tesla Model 3 Performance tesztautóval tudják bemutatni, hogy mire is számíthat, ha a Tesla mellett teszi le a voksát. Az autón nem csak a különböző választható extrák nézhetők meg, de a Model 3 Performance verzió lélegzetelállító gyorsulása is megtapasztalható. A MAH Zrt még idén autószalont is nyit, ahol a Model 3 mellett a Tesla többi típusával is meg lehet majd ismerkedni.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?