Kínai kézbe kerül a XVI. kerületi Ikarus ipari park

A XVI. kerületi önkormányzat polgármestere videó interjúban számolt be arról, hogy július folyamán az Ikarus ipari parkot sikeresen értékesítették árverésen, melynek nyertese egy hazai bejegyzésű, kínai tulajdonú vállalkozás lett. A tervek szerint természetesen nem kínai piac, hanem elektromos meghajtású autókat összeszerelő üzemet létesítenek majd a területen. Az összeszerelő üzem mellett kínai logisztikai központot terveznek a telephelyre, nagy volumenű áruelosztásra, illetve kulturális elképzeléseik is vannak, mivel az Ikarus kultúrházat is megvásárolták. Az új vevő a jogi procedúra lezárulta után szeptemberben veszi birtokba a területet.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.